Ako imate akne, onda znate da je njihovo lečenje teško, skupo i dugotrajno. Ali ne mora da bude tako! Ukoliko se to radi odgovarajućom metodom i blagovremeno, akne se mogu izlečiti i sprečiti pojava ožiljaka od akni!

Akne (Acne Vulgaris) – bubuljice je oboljenje kože koje se često javlja u pubertetu, ali od njega pate i stariji od 20 godina. Najčešće se pojavljuju na licu, vratu, dekolteu, ramenima i leđima i to u obliku mitesera (komedona) i crvenih i žućkastih bubuljica (papulo pustula).

Oko 80% populacije, starosti između 15 i 25 godina, pati od akni, dok 3% starijih od 40 godina i dalje ima problematičnu kožu.

Akne nastaju usled:

  • hormonalnih promena
  • bakterija
  • preteranog lučenja lojnih žlezda
  • preteranog ljuštenja kože, što dovodi do zapušavanja pora
  • genetske predispozicije
  • upotrebe lekova
  • oštećenja kože

Akne nastaju pojavom mitesera koji rastu i sprečavaju cirkulaciju, te se na tom mestu nakupljaju izumrle ćelije kože, što dovodi do pojave bakterija i gnoja. Ako se lečenje akni ne počne na vreme, uz odabir prave metode, tada mogu nastati TRAJNI ožiljci od akni.

 

Lečenje akni

Lečenje akni je dugotrajan proces i podrazumeva redovnu higijenu kože antibakterijskim sredstvima, korišćenje različitih preparata i lokalnih antibiotika, kao i oralnu upotrebu antibiotika, a ukoliko je potrebno, kod težih oblika se primenjuje i terapija Roakutanom ili hormonska terapija (kod žena). Takvo lečenje može da traje i do 16 nedelja.

 

Međutim, REVOLUCIJU u lečenju akni predstavlja Frakcionisani Erbijum Yag laser – 4D Combo laser, koji za veoma kratko vreme uspešno rešava problem sa aknama, što je veoma važno kako bi se SPREČILA pojava TRAJNIH ožiljaka od akni. Oni koji su se u poliklinici “Diva” odlučili za takvu proceduru, pod budnim okom lekara specijalista dermatologije, znaju da se akne MOGU izlečiti i da je dejstvo lasera vidljivo već nakon 3 do 5 tretmana, da je procedura bezbolna, a period oporavka izuzetno kratak.

 

S obzirom na to da su budućnost lečenja akni upravo laserski tretmani, posetite polikliniku “Diva” i naše dermatologe koji će Vam pomoći da se rešite akni, a prethodno zakažite BESPLATAN pregled na brojeve telefona 011 334 21 31 ili 063 338 334.

 

Vaša poliklinika “Diva”