Aterom, poznatiji kao lojna cista ili dermalna cista može se pojaviti bilo gde na telu. Iako nisu opasne po zdravlje, imati lojnu cistu može biti bolno, a nakon nekog vremena može doći i do upalnog procesa. Uz to, lojne ciste mogu predstavljati i estetski problem, a mogu i da smetaju kada se nalaze na mestima stalne iritacije. Zato ih je najbolje ukloniti.

Ateromi nastaju usled zapušenja izvodnih kanala lojnih žlezda i najčešće se, kao beličasta loptasta ispupčenja, javljaju na koži lica, vrata i na leđima. Kada lojna cista počne da se uvećava to je definitivno znak da je pravo vreme da je uklonite kako ne bi došlo do upale, kada promena postaje bolna i lečenje postaje složenije

Ukoliko se dermalna cista inficira tada je procedura uklanjanja nešto komplikovanija i bolnija jer ju je potrebno prvo hirurški otvoriti kako bi se drenirao gnoj, zatim sačekati neko vreme da se upala smiri, a tek nakon toga je moguće ukloniti aterom. Zato ne odlažite posetu dermatologu i uklonite lojnu cistu pre promena, jer je, kada je reč o dermalnim cistama, važi baš kao i u dobro poznatoj izreci: “Bolje sprečiti, nego lečiti”.

Iskustvo lekara specijalista dermatologije u poliklinici “Diva” pokazuje da je NAJBOLJI način za uklanjanje ateroma, veličine do 4 do 5 milimetara, metoda radio-talasa i to zbog sledećih razloga:

  • uklanjanje ateroma radio-talasima je BEZBOLNO
  • potrebna je SAMO 1 intervencija
  • KRATKO traje – samo 10 do 20 sekundi
  • nema krvi i
  • nema ožiljaka.

Zato zakažite BESPLATAN pregled kod dermatologa u poliklinici “Diva” na brojeve telefona 011 334 21 31 ili 063 338 334 i posetite našu ordinaciju.

Vaša klinika “Diva”